Prezentiáda+: Nová a lepší Prezentiáda!

05.02.2015 | Adéla Šrutová | Organizace

Už je to tu! Brzy spustíme přihlašování do oblíbené soutěže v prezentačních dovednostech. Už nyní můžete však začít skládat týmy a tvořit své projekty. I letos jsme provedli několik změn, mezi největší novinky patří rozšíření zadání o úkoly ve Wordu a Excelu nebo samostatné kategorie pro základní a střední školy. Na nejlepší týmy čeká dvoudenní finále, spousta cen a zážitků.

Prezentiáda+ si ze svých předloh, soutěží Prezentiáda a Office Aréna, vzala to nejlepší a výsledkem je nový formát soutěže. Pojďme se podrobně podívat na největší změny

1. Nové úkoly

Prezentace myšlenek není jen záležitost PowerPointu. Ve škole i v zaměstnání kromě práce se slidy nezřídka využijete také Word a Excel. Máte na starosti maturitní ples? Není problém! Kolik má kdo zaplatit za lístky, vám spočítá Excel, letáček na nástěnku vyrobíte i ve Wordu a spolužáky můžete pozvat pomocí prezentace.

„Rozhodli jsme se pro přidání nových úkolů do zadání, abychom rozšířili možnosti soutěžících, jak zaujmout porotu a především jak se opět naučit něco nového. Soutěžící se k nám vracejí a účastní se několika ročníků a pokaždé nás ohromují svými schopnostmi, byla by škoda nepřidávat nové výzvy,“ říká o změnách koordinátor soutěže Jiří Kazda.

2. Samostatné kategorie

Od loňského roku se do soutěžení mohou zapojit také žáci základních škol. Aby bylo soupeření férové, rozdělili jsme soutěžní kategorie na dvě samostatné. Nakonec se všichni můžeme těšit na dvoudenní finále v Brně, kde se jeden den představí finalisté ze základních škol a druhý den ovládnou prezentiádníci ze středních.

3. Dvou nebo tříčlenné týmy

Nezúčastnili jste se loni, protože jste s kamarádem nenašli třetího do party? Nevadí, letos můžete soutěžit i ve dvojici. Jenom vás čeká o trochu víc práce, než kdybyste projekt vypracovávali ve třech, ale jenom o trochu :)

4. Více týmů za školu

Máte na škole spoustu soutěživých studentů a tři týmy jsou málo? Nevadí, letos se můžete hlásit klidně všichni. Podrobný popis toho, jak přihlašování funguje, naleznete v pravidlech soutěže.

5. Workshopy

Letos pořádáme ve většině krajských měst jednodenní workshop prezentačních dovedností pod vedením zkušených organizátorů a moderátorů. Kurzy jsou bezplatné, ale kapacita je omezena na maximálně 30 účastníků, proto s přihlašováním neotálejte. Přihlašovat se můžete na www.prezentiada.cz/workshopy.