Prezentaci si můžete v tabletu nejen přehrát, ale také doplnit, či vytvořit

22.04.2014 | Adéla Šrutová | Partneři

Tablety od Lenovo můžou být skvělým pomocníkem i při tvorbě prezentací. Prezentace si do tabletu můžete stáhnout již hotové a přehrávat, nebo je doplnit, či rovnou tvořit úplně nové. Můžete si vybrat, jestli si stáhnete aplikaci pro tvorbu prezentací pro systém Android, nebo můžete tvořit jednodušeji, za pomocí online systémů jako je Prezi, SlideRocket nebo ZOHOShow.

 

Výhodou je, že máte svou prezentaci pořád po ruce a tak můžete přidávat či mazat obsah, kdykoliv máte nový nápad. Pokud jste prezentaci tvořili na poslední chvíli během noci, můžete si ji po cestě do školy v autobuse pročíst a připravit. Také v případě, že jste prezentaci dělali s předstihem, můžete si ji znovu těsně před vystoupením pročíst a oživit v paměti.

Dotykový displej nabízí také rychlost a plynulost prohlížení. Celou prezentaci ovládáte pouze pomocí prstů, ve své práci se tak snadno a rychle zorientujete a pomocí jednoho tahu plynule přecházíte mezi jednotlivými snímky. 

Své prezentace online také můžete sdílet s dalšími uživateli, nebo přizvat někoho z vašich přátel, aby vám s tvorbou pomohl. Všechny online prezentační systémy nabízí také řadu animací, přechodových efektů a zvuků.

S prezentací vytvořenou na tabletu máte jistotu, že vystoupíte z řady. Online prezentace jsou zcela odlišné od klasických a dnes už trochu nudných prezentací vytvořených v PowerPointu. Nabízí více prostoru a plochu, kam jednoduše rozmístíte jednotlivé prvky prezentace. Při přehrávání pak zobrazení velmi efektně přelétá mezi prvky prezentace, otáčí se a přibližuje. Lze používat i obrázky a videa z YouTube, rámečky a další tvary. Výsledný efekt je absolutně odlišný a hlavně velmi poutavý.

Pokud znáte pouze PowerPoint, je načase si rozšířit obzory a vyzkoušet něco nového. Při vytváření prezentací v systémech, které jsou online a navíc zdarma, se toho naučíte více. Práci, kterou vytvoříte pomocí tabletu, bude efektivnější, poutavější a tak zároveň uděláte lepší dojem na učitele i vaše přátele.