Ohlédnutí za krajskými koly

21.04.2014 | Eva Pětvalská | Soutěžní kola

Krajská kola jsou za námi a vítězové si brousí jazyk na finále. Přinášíme vám malé ohlédnutí za tím, co přinesla krajská kola Prezentiády 2014. 

Na Střední průmyslové škole elektrotechniky a informatiky v Ostravě bylo celý den rušno. Vítězný tým z minulého roku své prvenství neobhájil. Naopak nováčci z Nového Jičína ukázali, že se výzev vůbec nebojí a vítězství měli v kapse. Ve Zlíně prezentiádníci bojovali s trémou a z boje nakonec vyšli jako vítězové žáci ze SŠ Kostka s.r.o. z týmu Boháči.

Na Vysočině se čekalo na Godota, ten však nakonec zmeškal i vítězné představení týmu MIDOS. V Olomouci dominovala prezentace fiktivní marketingové kampaně na "Lepší život" týmu Vox Populi. Neméně dobrou prezentaci předvedl i tým Jablíčka a Profi SMK, o vítězství nakonec rozhodla pouhá čtvrtina bodu. Na Slovensku se prezentovalo letos podruhé a bylo to fantastické. Všechny týmy předvedly prezentace, za které by se nemuseli stydět ani profesionálové, největší počet bodů získal tým Márnosť šedivá. Středeční turnaj v Košicích strčili do kapsy žáci z týmu Oops. 

V Brně ovládli ESF Parťáci. Čerstvý jarní vítr okysličil mozkové závity pardubických prezentiádníků. Základoškoláci podávali stejně báječné výkony jako středoškoláci. Tým Trupky zúročil své zkušenosti z loňska a odcházel jako vítěz.

Karlovarský kraj navštívil bájnou Atlantidu a vyhrála Ne tak svatá trojice. V Jindřichově Hradci by soutěžícím mohly jejich dovednosti závidět i ty největší lobbyistické špičky. To nejlepší nakonec se proměnilo v realitu v podobě týmu BMZ. 

V Hradci Králové jistě vyhrály/i nejisté dívky. S náskokem necelého jednoho bodu zvítězil tým Insecure girls. Nutno podotknouti, že i navzdory názvu tvořili tým samí muži. Na turnaji v Praze soutěžící i porota prožili banánový sen, vybudovali hotelové impérium a v neposlední řadě se dozvěděli také fakt, že interaktivita houby je na velice nízké úrovni. Gymnázium Nad Štolou poznalo nakonec vítěze v týmu LES KAMARADES.

V Plzni potrápili porotu Čupakabráci, ale vítězství si odnesly holky z týmu ZoZols. Mladá Boleslav byla pohlcena Gymnáziem Dr. Josefa Pekaře, vítězné týmy z první i druhé příčky stupně vítězů pocházeli právě odtud. Liberecké kolo Prezentiády dobyli @MATÉŘI, jejichž prezentace nebyla amatérská ani zdaleka. V Ústí nad Labem platilo, že risk je zisk a vyhrál tým iGym.

Divokou kartu po dlouhém hodnocení, srovnávání a poměřování, získal tým KIBAPA na druhou z Pardubického kraje. 

Vítězným týmům ještě jednou gratulujeme a přejeme mnoho sil na finále!