Pozor na liberecké @MATÉRY!

16.04.2014 | Jiří Erhart | Soutěžní kola

Středeční dopoledne se na Gymnáziu F. X. Šaldy neslo v soutěžním duchu. Sešly se tu čtyři nejlepší týmy z širokého okolí, aby změřily své síly v krajském kole Prezentiády – středoškolské soutěži v prezentačních dovednostech. A bylo se na co dívat.

Po krátkém informativním úvodu si tříčlenné týmy vylosovaly pořadí a místo před prezentačním plátnem zaujal první tým – SPOŠÁCI. Jako jediní si vybrali téma „Tabule vs. Technologie“ a odvážně obhajovali názor, že tablety do každodenní školní výuky nepatří.

Druzí na řadu přišli FIDESA Predators s oblíbeným tématem „Co bych udělal s 1 000 000 $?“ a porotě představili možnosti, jak svůj milión rozmnožit.

Po krátké přestávce se představil i třetí tým – SPOSŠ Speakers. Speakeři zvolili stejné téma, avšak chopili se ho jako velké příležitosti splnit si dětské sny. A sny to byly opravdu pěkné, kdo by nechtěl luxusního „sporťáka“, honosnou moderní vilu nebo třeba den plný radosti v Disneylandu.

Jako poslední se představil domácí tým @MATÉŘI s konzervativní prezentací a kvalitním projevem opět na téma jednoho milionu dolarů. Koupě ostrůvku v Karibiku za pouhého půl milionu se divákům i porotě vyjevila v živých barvách a přinesla do prochladlých končin nehostinného Liberce alespoň závan léta.

Kvalita prezentací předčila všechna očekávání, nebylo tedy lehké určit pořadí. Při objektivním posouzení však porota nemohla jinak než přisoudit vítězství @MATÉRŮM. Všem zúčastněným děkujeme za poctivou přípravu a příjemnou podívanou!

 

Výsledky

1. místo: @MATÉŘI (Gymnázium F. X. Šaldy v Liberci) ve složení Gabriela Vokatá, Karolína Fišerová, Daniel Vacíř

2. místo: SPOSŠ Speakers (Soukromá podnikatelská střední škola Česká Lípa, s.r.o.) ve složení Jakub Petr, Michal Pavlíček, Marek Holan

3. místo: FIDESA Predators (Soukromá podnikatelská střední škola Česká Lípa, s.r.o.) ve složení Filip Beneš, Denis Kadlec, Oleksandr Onchulenko

Galerie
Galerie na Facebooku

1. místo Amatéři (Gymn.F.X.Šaldy, příspěvková organizace, Liberec) ve složení: Gabriela Vokatá, Daniel Vacíř, Karolína Fišerová
2. místo SPOSŠ SPEAKERS (Střední škola Klíč s.r.o., Česká Lípa) ve složení: Jakub Petr, Michal Pavlíček, Marek Holan
3. místo FIDESA PREDATORS (Střední škola Klíč s.r.o., Česká Lípa) ve složení: Filip Beneš, Denis Kadlec, Oleksandr Onchulenko