ESF ovládli Parťáci

14.04.2014 | Lenka Kožuchová | Soutěžní kola

Jedno z prvních krajských kol Prezentiády se uskutečnilo v pondělí 14. dubna na půdě Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Všech dvanáct týmů dokázalo svůj prezentační talent svými výstupy. Parťákům se podařilo obhájit první místo, a tak se zde vrátí za deset dní na finále.

Nedočkavci z týmu KaFiMi přešlapovali na místě už před osmou hodinou. Až po nich se postupně začaly scházet ostatní týmy.

Ačkoliv tým Tomeno první nepřišel, první prezentoval. Řízci ukázali co by si s milionem dolarů počal pan Skočdopole ze salaše a pan inženýr Vážný. Téma Tabule vs. technologie si vybral tým Tragédi, kteří vymysleli svou moderní učebnu s interaktivní tabulí a hlasovacích zařízením. Vlaštovky nám přiletěly objasnit problém s fukušimskými vlaštovkami, kterým se díky vletu do radioaktivního mraku zvýšilo IQ z 10 na 120, a proto škodolibě kálejí na tabule ve školách. Informatics Killers se rozhodli věnovat svůj milion dolarů především na charitu. Další prezentace, tentokrát od DONIMO, se nesla v podobném duchu s tím rozdílem, že soutěžící se rozhodli uspořádat festival na podporu dětí s dětskou mozkovou obrnou.

Po přestávce KaFiMi vyjádřili svůj názor na tabule a nové technologie, ve kterém podporují kombinaci obou výukových pomůcek. Zástupci týmů EP3 se s publikem a porotou podělili o své záměry s milionem dolarů. Průmkaři se rohodli zjistit názor svých kamarádů a učitelů, které nám představili ve své graficky propracované prezentaci. Parťáci nás provedli historií školství z dob našich prababiček až po současnost. Nejoriginálnější pojetí utracení milionu dolarů vymyslel Hvězdný tým, jenž postupně založil muzeum nevybuchlých bomb, které vybuchlo, muzeum učebnic matematiky, které studenti zapálili nebo muzeum krav, které nakonec utekly a způsobily kraví kalamitu na jižní Moravě. Poslední Slova Sen si jako jediný připravil téma Školné na VŠ?, čímž potěšil porotu a publikum obohatil o exkurzi do evropských školství.

Za pojetí a zpracování prezentace získali nejvíce bodů Parťáci, se kterými se setkáme za deset dní na finále.

Výsledky:

1. místo: Parťáci (Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav) ve složení: Sára Kostrhonová, Kristýna Lofflerová, Julie Junaštíková


2. místo: Vlaštovky (Obchodní akademie, Střední odborná škola knihovnická a Vyšší odborná škola Brno) ve složení: Marek Andrysík, Hana Dopitová, Pavlína Konečná

3. místo: Slova Sen (Gymnázium Slovanské náměstí 7, Brno) ve složení: Anna Bělková, Damir Solak, Matěj Škop

Galerie

Galerie na Facebooku

1. místo Parťáci (SPŠ a OA, Břeclav) ve složení: Sára Kostrhonová, Kristýna Lofflerová, Julie Junaštíková
2. místo Vlaštovky (OA, SOŠ knihovnická a VOŠ, Brno) ve složení: Marek Andrysík, Hana Dopitová, Pavlína Konečná
3. místo Slova Sen (Gymnázium, Brno) ve složení: Anna Bělková, Damir Solak, Matěj Škop