"JAJ" v Ostravě bylo zase dusno

14.04.2014 | Lukáš Fiala | Soutěžní kola

Na Střední průmyslové škole elektrotechniky a informatiky v Ostravě bylo celý den rušno. Třicet pět nervozních a neklidných soutěžících netrpělivě čekalo na lítý boj v prezentování svých výtvorů, názorů a dobrodružných cest. Někteří kvůli tématu procestovali celou republiku, jiní se drželi v oblasti přátel a působení. Všichni však nakonec našli odpovědi na zvolené téma a ukázali, jak si za nimi stojí.

Soutěž Prezentiáda se v pondělí 14. dubna nesla v celku přátelské, avšak velmi nervózní atmosféře. Všichni účastníci dorazili před devátou hodinou a byly mezi nimi vidět jak známé tváře s klidnějším výrazem, tak spousta vyděšených nováčků. Zkušenosti z loňských let však nebyly velkým přínosem, jelikož vítězný tým z minulého roku své prvenství neobhájil. Naopak nováčci z Nového Jičína ukázali, že se výzev vůbec nebojí. 

Někteří účastníci pojali prezentaci humorným, hereckým, nebo skromným zpracováním a jejich výkon upoutal pozornost všech posluchačů. Nicméně porota byla tvrdým oříškem pro každého soutěžícícího, a proto tyto divadelní výkony porotu neoslnily. Jednoho z porotců však zaujala výuková forma několika vybraných prezentací, které hodnotil velmi kladně. 

Týmy, které své téma odprezentovaly, musely čelit několika dotazům, které nebyly zrovna příjemné a leckdy se z nich soutěžící zapotili. Většinou se s tím však poprali bravůrně. Největším překvapením dne bylo, když nastoupil tým v horolezeckém vybavení, jako by právě dokončil velkou tůru. Později se přiznali, že procestovali celou republiku, aby zjistili jaké krásy nabízí Česká tabule. 

Po dlouhé poradě porotců si týmy vyslechly zpětnou vazbu a rady ke zlepšení do dalších ročníků soutěže. Porota však nehýřila pouze ostrou kritiku, ale vyzdvihovala také pozitiva u všech soutěžících.  Vzduchem se šířilo ticho, před vyhlašováním výsledků. Napětí se dalo krájet. 

Vítězství o pouhých 10 bodů vybojoval tým J.A.J z Gymnázia a Střední odborné školy v Novém Jičíně.

Výsledky:

1. místo: J.A.J (Gymnázium a SOŠ, Nový Jičín) ve složení: Jan Pavlica, Adriana Paschlová, Jan Vindiš

2. místo: Kofolky (SOŠ dopravy a cestovního ruchu, Krnov) ve složení: Beáta Davidová, Dorota Machů, Sabina Feráková

3. místo: AnViPe (ZŠ a Gymnázium Vítkov) ve složení: Vít Mužík, Anna Jakubíková, petra Švecová+

Galerie

Galerie na Facebooku

1. místo J.A.J. (Gymnázium, Nový Jičín) ve složení: Jan Pavlica, Adriana Paschková, Jan Vindiš
2. místo Kofolky (SOŠ dopravy a cest. ruchu, Krnov) ve složení: Beáta Davidová, Dorota Machů, Sabina Feráková
3. místo AnViPe (Základní škola a gymnázium, Vítkov) ve složení: Vít Mužík, Anna Jakubíková, Petra Švecová