Hlas lidu promluví i na finále

14.04.2014 | Petra Pohanová | Soutěžní kola

První den prezentačních soubojů se soutěžící sešli, mimo jiné, i v Olomouci v prostorách Moravské vysoké školy. Jedenáct týmů, tři různá témata prezentací, šest porotců a pár napínavých hodin soutěžení. Napětí vydrželo do samotného konce, o vítězství týmu Vox Populi rozhodla pouhá čtvrtina bodu.

Ráno na Moravské vysoké škole v Olomouci rozjasnila bílou posluchárnu modrá úvodní prezentace krajského kola Prezentiády. Na turnaji se sešlo jedenáct týmů ze všech koutů Olomouckého kraje, aby šestičlenné porotě ukázalo své prezentace. Soutěžní den obsahoval všechna témata prezentací, počínaje tématem Školné na VŠ, přes Tabule vs. technologie po několik kreativních využití toho, co s milionem dolarů. 

Porotci ocenili zejména to, že ačkoliv se témata prezentací opakovala, každý z týmů přistoupil k tvorbě soutěžní prezentace kreativně a soutěžící se opakovali jen v minimu případů. Zájem odborné poroty vzbudila především prezentace týmu PROFI SMK, který se nakonec umístil na druhém místě, a tak se zapojí do boje o Divokou kartu. Soutěžící zde představili podrobný plán, jak rozumně investovat milion dolarů do zemědělství či průmyslu, abychom získali dobrý výnos a roční rentu.

Zajímavé byly i příspěvky na téma interaktivních tabulí, kde se porotci nejednou zasmáli tomu, že to, co sami důvěrně znají ze svých školních let, považují dnešní studenti za retro a oldschool. 

Tým Jablíčka ukázal porotě prezentaci, kde jejich fiktivní průvodce Pepík s milionem dolarů naložil velmi nerozumně a jeho rozhazovačství jej dohnalo až k sebevraždě. I přes tragický konec prezentace nebyl výsledek týmu vůbec špatný a soutěžící skončili na krásném třetím místě.

Vítězný tým Vox Populi, který již loni promluvil do výsledků, a to i tím, že se na Divokou kartu zúčastnil finále v Praze, předvedl prezentaci fiktivní marketingové kampaně na "Lepší život", který kluci vtipně doplnili sladěnými tričky nebo vizitkami, které rozdali porotě. 

Soutěžící si tak z dnešního kola Prezentiády odnesli domů ceny, zpětnou vazbu od poroty, spoustu nových dojmů a zkušeností a někteří také postup nebo alespoň naději na postup na Divokou kartu na dvoudenní finále, které se ukuteční již příští týden na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy Univerzity.

Výsledky:

1. místo: Vox Populi (VOŠ a SPŠE Olomouc) ve složení: Jan Raclavský, Vojtěch Ryšánek, Pavel Vašíček

 

2. místo: PROFI SMK (SŠ železniční a stavební, Šumperk) ve složení: Karel Fiala, Michaela Člupná, Stefanie Lavrinčíková

 

3. místo: Jablíčka (Gymnázium Šumperk) ve složení: Tomáš Novák, Matylda Konigová, Kateřina Burianová

Galerie

Galerie na Facebooku

1. místo Vox Populi (VOŠ a SPŠ elektrotechnická, Olomouc) ve složení: Jan Raclavský, Vojtěch Ryšánek, Pavel Vašíček
2. místo PROFI SMK (SŠ železniční, technická a služeb, Šumperk) ve složení: Karel Fiala, Michaela Člupná, Stefanie Lavrinčíková Lavrinčíková
3. místo Jablíčka (Gymnázium, Šumperk) ve složení: Tomáš Novák, Matylda Konigová, Kateřina Burianová