Počet týmů přihlášených na Prezentiádu láme rekordy

05.04.2014 | Lenka Šklubalová | Ostatní

Oficiální začátek krajských kol pátého ročníku studentské soutěže Prezentiáda pro všechny středoškoláky a žáky osmých a devátých tříd se nezadržitelně blíží. Uzávěrka přihlášek skončila 4. dubna a krajská kola už jsou nadohled. Počet přihlášených tříčlenných týmů je letos mimořádně vysoký.   

Výsledky nominačního kola letos očekává rekordní počet týmů. Pořadatelé si musí prohlédnout, ohodnotit a okomentovat více než dvě stovky prezentací, na kterých pracovalo přes šest set soutěžících. V porovnání s loňským ročníkem soutěže se tak počet prezentiádníků zvedl téměř o polovinu. Celkový počet přihlášených týmů mile překvapil nejen mě, ale všechny organizátory. Jedná se o historický rekord, a více než čtyřiceti procentní nárůst oproti minulému ročníku,“ pochvaluje si koordinátor projektu Jiří Kazda. Podle něj je rekordní počet přihlášených o to cennější, že rekord padl právě při jubilejním pátém ročníku Prezentiády.

Výsledky nominačního kola

O tom, jak si který tým vedl a kdo bude mít možnost svoji prezentaci předvést i v krajském kole, bude rozhodnuto už v pondělí 7. dubna. Družstva, která postoupí, se od 14. do 16. dubna utkají v krajských kolech, ze kterých vždy jeden tým z každého kraje postoupí na dvoudenní finále. Kromě nejlepších soutěžících z českých krajů budou mít šanci do finálových výsledků promluvit i dva týmy ze Slovenska a jedno družstvo, které získá tzv. „Divokou kartu“ od odborné poroty.

Prezentace do nominačního a krajského kola týmy vytvářely na jedno z následujících témat - Tabule vs. technologie, Co bych dělal/a s milionem dolarů nebo Školné na VŠ?! Téma prezentací na celorepublikovém finále se soutěžící dozví až těsně před jeho začátkem.