Prezentiáda je opět tady, tak neváhej a vystup z řady

04.03.2014 | Eva Pětvalská | Organizace

Dobrá zpráva pro všechny nedočkavce – letos již popáté startuje Prezentiáda, soutěž v prezentačních dovednostech pro středoškoláky a letos nově i pro žáky osmých a devátých tříd, a to jak v ČR, tak i na Slovensku. V soutěži se studenti zocelí v boji s trémou a získají praxi a sebejistotu potřebnou k vystupování na veřejnosti. Ti nejlepší mohou vyhrát tablet, mobilní telefon nebo adrenalinový zážitek v parku Yellow Point. Tak nad čím ještě váháš? Přihlas se do Prezentiády 2014, a ukaž všem, že na to máš.

 

Na co se můžete těšit?

Soutěž je určená pro tříčlenné týmy, které budou mít za úkol vytvořit prezentaci na dané téma. Letos je na výběr rovnou ze tří témat: „Tabule vs. technologie“, „Co bych dělal/a s milionem dolarů“ nebo „Školné na VŠ?!“ Na prezentaci rozhodně nebudete sami, pomoci vám může učitel výpočetní techniky a ani my vás nenecháme ve štychu. Pravidelně se na našich stránkách dočtete Tipy a Triky od odborníků, abyste se mohli inspirovat a doladili svou prezentaci k dokonalosti. Výkon bude hodnotit odborná porota, která se zaměří na týmovou spolupráci, vizuální kvalitu, nápaditost, schopnost improvizace a na celkový dojem z vaší prezentace. Kromě toho, že soutěžíme o báječné ceny, budete mít šanci poznat nové lidi, okusit skvělou atmosféru soutěže a zdokonalit se ve svém veřejném projevu.

Proč do toho jít?

Prezentační dovednosti jsou v současné době nepostradatelné a práce s Power Pointem patří k základním IT znalostem. Prezentovat sami sebe budete v nejbližší době hlavně u maturit. Na vysoké škole je to dnes už samozřejmostí a někteří z vás se prezentování nevyhnou ani v práci. A možná, že využijete schopnost dobré sebeprezentace i ve svém osobním životě, abyste udělali dojem na své přátele, rodinu nebo na tu pěknou holku nebo senzačního kluka z vedlejší třídy. 

„Pokud jste na vážkách, zda se přihlásit, vizte, že když jsem soutěžil v prvním ročníku, moc se mi prezentovat nechtělo – vždyť sedět doma bylo mnohem snazší. Teď ale své účasti nelituji ani v nejmenším! Prezentování jsme si moc užili, a i když jsme nevyhráli, za tu úžasnou atmosféru na finále to stálo. Když se přihlásíte, dozvíte se něco o sobě, budete mít dlouho na co vzpomínat a můžete vyhrát smartphony nebo tablety, a to se vyplatí“ říká koordinátor celého projektu Jiří Kazda.

Nezapomeňte na uzávěrku

Sežeň si dva kámoše, sestavte tým a poproste svého učitele, aby vás přihlásil na našem webu. Nezapomeňte si také pořádně pročíst pravidla soutěže. Uzávěrka přihlášek je už 28. 3. 2014, tak pozor, abyste ji neprošvihli!