Vysočinu ovládla scholastika

12.04.2013 | Martin Hurych | Soutěžní kola

Páteční ráno v Jihlavě se neslo ve znamení deště. Krom deště mokrého, který padal ze zamračené oblohy za okny Jihlavského gymnázia, se uvnitř zasedací místnosti směrem k přítomným snášely různé pohledy a názory na to, kdo, a často i co, by mohl, či mohlo, býti dokonalým učitelem, či jakým způsobem by studenti chtěli být na školách hodnoceni.

 

Chvilku po deváté odstartoval již 4. ročník Prezentiády, a bylo na co se těšit. O energický úvod se postaral tým "Mišmaš z průmky", který svou ne zcela černobílou prezentací ukázal pestrost života,  jakožto našeho učitele. Poté následovala valná hromada akciové společnosti Scholastika, na níž bylo představeno několik modelů "dokonalého učitele". Originální, hudebně podkreslené, a místy i překreslené pojetí života, jakožto učitele nám představil chotěbořský tým "Kliknutím vložíte poznámky". Po něm následoval tým "BUGS", který stejné téma pojal zcela odlišně, a to i s referencí na název týmu vloženou přímo do prezentace.

Následoval místní Blackout, který jakoby naschvál přišel přesně ve chvíli přestávky, a v její polovině i zásluhou zasahujícího pana ředitele zase odešel. Po něm následovali "Rebelové". Svým pojetím prezentace a předvedeným výkonem si vysloužili speciální cenu poroty za soudržnost se školou. Jako šestý se představil dívčí tým MTM. Slečny  jako jediné prezentovaly, jakým způsobem by chtěly být hodnoceny. Po nich už patřilo plátno pelhřimovským "Červíčkům" a jejich představám o dokonalém pedagogovi. Na ně navázala děvčata z týmu "AVC" se svou hrou pro otestování kvality učitelů. Celé setkáni uzavřeli "Ajťáci" s konceptem, který kladl důraz na vzhled a chování učitele.

Ptáte se, kdo nakonec zvítězil? Na třetí pozici se umístil tým "MTM". Místo druhé pak obsadil tým "Kliknutím vložíte poznámku". A nezbývá než doufat, že na vavřínech neusne tým "Scholastika, a.s.", neboť konkurence, která čeká vítěze na celorepublikovém finále na VŠEM, bude tvrdá.

Výsledky:

1. místo

Scholastika, a. s. - Gymnázium Jihlava

ve složení: Monika Zemanová, Veronika Vrzalová a Hynek Stehlík

2. místo

Kliknutím vložíte poznámky - Gymnázium Chotěboř

ve složení: Julie Vágnerová, Šimon Vágner a Ludmila Stará

3. místo

MTM - Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola Blansko

ve složení: Michaela Čejková, Tereza Crhová a Michaela Holasová

Galerie

1. místo Scholastika a. s. (Gymnázium Jihlava, Jihlava) ve složení: Monika Zemanová, Veronika Vrzalová, Hynek Stehlík
2. místo Kliknutím vložíte poznámky (Gymnázium Chotěboř, Chotěboř) ve složení: Julie Vágnerová, Šimon Vágner, Ludmila Stará
3. místo MTM (Obchodní akademie a SZdŠ, Blansko) ve složení: Tereza Crhová, Michaela Čejková, Michaela Holasová