Královéhradeckou Prezentiádu ovládli Tři mušketýři

12.04.2013 | Marek Komárek | Soutěžní kola

Dokonalý učitel nemusí mít pouze dokonalé tělo a ty nejlepší vlastnosti, ale musí být i bohatý a mít dokonalé jméno jako je Armando nebo Chantal. To a mnohem více bylo možno slyšet 12. 4. 2013 na Vyšší odborné škole a střední odborné škole CZECH SALES ACADEMY v Hradci Králové v rámci krajského kola Prezentiády.

 

Celé dopoledne bylo ve znamení tématu: Jak by měl vypadat dokonalý učitel a Jaké hodnocení výuky by bylo to „nej“. Do poroty usedli: Za pořadatelskou školu Mgr. Anna Hůlková, za firmu Boxed Lenka Kurtevová, za Univerzitu Hradce Králové Mgr. Markéta Panoušková a Doc. Ing. Hana Mohelská Ph.D. a za Student Cyber Games Marek Komárek.

Prezentace soutěžících obsahovaly mnoho zajímavých, originálních a vtipných momentů, které porotu i publikum nejen rozesmálo, ale i donutilo se zamyslet nad tím, jak by vlastně takový ideální kantor měl vypadat. I samotné výstupy soutěžících se měnily z vystoupení na vystoupení. Samotní soutěžící střídali role „jako ponožky“. Během jednoho výstupu jsme proto mohli vidět Tři mušketýry, zlého učitele, žáka z bohaté rodiny, který se nebojí přinést „švestičky z naší zahrádky“ a mnoho dalších.

Nechyběla ani typologie učitelů, kdy jeden soutěžící tým kantory rozdělil do čtyř typů dle slavných filmových hrdinů. Prvním typem je známý kouzelník Severus Snape, který by byl velice autoritativní, ale jiné známky než 1 nebo 5 se nedočkáte. „Vždyť do autobusu také nenastoupíte jen na půl“. Druhým typem je technicky založený Iron Man, který by sice byl docela oblíben, ale jeho žáci by asi výuku moc nestíhali a on by na ně ohledy asi zrovna moc nebral. Třetím typem je krásná Pravá blondýnka, jejíž oblíbenost by jistě byla maximální, zato výsledky jejího úsilí na vědomostech žáků bychom nezaznamenali. Posledním typem je světoznámý běžec Forest Gamp, který by ve školství jistě proslul větou: „Kdo bude poslední, běží to znovu“.

Po uběhnutí všech devíti prezentací přišlo na řadu hodnocení poroty, která řekla pár slov každému týmu. Byla slyšet slova chvály i pár výtek, ale celkový dojem byl velice kladný a všem porotcům i organizátorům se tato akce líbila.

Po porotcích přišla na řadu opět samotná družstva, která prostřednictvím svého zástupce ohodnotila dnešní dopoledne a vybrala z ostatních kolegů prezentaci, která se jim líbila nejvíce. Tím se  Prezentiáda již začala blížit ke konci, zbývalo jen vyřknout hodnocení a odměnit výherce.

V dnešním roce 2013 v tomto krajském kole bylo umístění následující:

1. místo: tým Zdravoťáci (Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy): Karel Pešek, Daniel Pospíšil, Ondřej Kuba

2. místo: tým Inkognito (Obchodní akademie, Vyšší odborné školy cestovního ruchu a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky): Radek Holub, Anna-Marie Elsnerová, Tereza Kejdanová

3. místo: tým Ekonomáci (Vyšší odborné školy a Střední odborné školy): Jakub Talaš, Dominik Antoš, Anna Ernstová

Úplným závěrem bychom chtěli poděkovat všem porotcům za spravedlivé hodnocení a zajímavé dotazy a organizátorům za pečlivou přípravu.

Galerie

1. místo Zdravoťáci (VOŠ zdravotnická a Střední zdrav. škola, Hradec Králové) ve složení: Karel Pešek , Daniel Pospíšil , Ondřej Kuba
2. místo Inkognito (OA, SPgŠ, VOŠ cest.ruchu a JŠ s pr. SJZ, Hradec Králové) ve složení: Radek Holub, Anna-Marie Elsnerová, Tereza Kejdanová
3. místo Ekonomáci (VOŠ a SOŠ, Nový Bydžov) ve složení: Jakub Talaš, Dominik Antoš, Anna Ernstová