Soutěž o nejdeší název vyhrává...

18.04.2024 | František Ryba | Soutěžní kola

Dne 18.4. 2024 se v Olomouci uskutečnilo poslední z řady Krajských kol, tentokrát kategorie SŠ, tým z Prostějova spolu s domácími postupují do brněnského Grandfinále.

Zatím největší krajské kolo se dnes odehrálo na Gymnáziu, Olomouc – Hejčín, kdy hned na začátek vystoupil domácí tým Savci a jejich přírodovědně zaměřená prezentace. Postupně se na podiu vystřídaly týmy Jesky; třetí nejlepší tým Z MALIKU; ZdeMiDav; Pí na druhou; Divný, ale normální, výsledkově pátí Mozečci a Víme, že nevíme. Svojí prezentací uchvátil porotu Team Trivis a jejich tématika spojení mezi různými generacemi, za kterou si nakonec vysloužili první místo. Hned po nich nastoupil celkově druhý tým s velice originálním názvem, domácí Überlebenswahrscheinlichkeit, kteří porovnávali intimitu v různých časových obdobích. Prezentace nám zakončily týmy Techno Crafters a jejich prezentace o AI a Shik Shak Shok, kteří nám představili své plány do budoucna.

Prostějovští si kromě cen od partnerů odváží i postup do Grandfinále a spolu s nimi se tam objeví i Überlebenswahrscheinlichkeit.

1. místo Team Trivis 1 Prostějov (TRIVIS-Střední škola veřejnoprávní,s.r.o, Prostějov) ve složení: Šimon Přecechtěl, Daniela Danešová
2. místo Überlebenswahrscheinlichkeit (Gymnázium, Olomouc) ve složení: Oto Janků, Daniel Svoboda, Vanessa Hulíková
3. místo Z MALIKU (Vyšší odborná škola a Stř.průmysl.škola, Šumperk) ve složení: Zuzana Lipková, Matyáš Kulil