V Havlíčkově Brodě se jelo živě!

10.04.2017 | Adam Mrákava | Soutěžní kola

Krajské kolo Vysočiny se poprvé konalo v Havlíčkově Brodě a hned za účasti TeleVize! Žáci bojovali statečně, ale z 8 přítomných se jen jeden tým mohl dostat na Grandfinále do Brna.

Hned po úvodním proslovu organizátora, kdy se soutěžící seznámili s pravidly Prezentiády, mohla soutěž započít. Představilo se 8 velice povedených prezentací spolu s jejich prezentátory, kteří byli poté porotou náležitě oceněni za grafické zpracování a jejich výstup. V tématech nám převažovala zejména Nejdůležitější věc na světě", ale objevili se i tací, kteří nás seznámili s problematikou školského systému v naší republice na druhé zadané téma Jak (ne)učit ve škole".

Celý den jsme jeli bez přestávky, prezentace byly svižné a na záludné otázky porotců soutěžící odpovídali bez zaváhání. Celý turnaj oslnil právě tým se zavádějícím jménem TeleVize, přesto že se vůbec nevěnovali televizi. Zajímala je hlavně rodina, přátelé a zvířecí mazlíčci. Poslechli jsme si u jejich výstupu i píseň od Richarda Müllera Štěstí je krásná věc", kterou nám z důvodu nejlepší kvality poslechu přezpívaly samotné prezentátorky. Právě tento tah je nejspíš posunul až na první příčku v kraji Vysočina.

1. místo: TeleVize (Gym. SOŠ, Ledeč nad Sázavou): Veronika Veselá, Tereza Poláková

2. místo: Sluníčkářky (Gym. SOŠ, Ledeč nad Sázavou): Vanda Doležalová, Hanka Brázdová, Tereza Vašíčková

3. místo: NOTS (ZŠ Žďár nad Sázavou): Michal Vítek, Jan Řehoř, Josefo Ondráček

Fotogalerie na Facebooku