ZoZols obhájily plzeňské vítězství

16.04.2014 | Jan Šebek | Soutěžní kola

Hostitelskou školou prezentidání přestřelky se dnes stalo již popáté Masarykovo gymnázium v Plzni. Všichni z ní vyvázli žíví, ale vítězně vyšel jen jeden tým. Jeho členové, respektive členky si říkají ZoZols a potvrdily dnešní výhrou svoji prezentační nadvládu nad Plzeňským krajem. 

Během tří hodin se šesti odborným porotcům představilo celkem dvanáct prezentací. Obhajovalo je 27 studentů středních škol z celého Plzeňského kraje a také 9 žákyň základní školy ze Zruče. Kdo by čekal, že nebudou umět čelit převaze starších spolužáků, mýlil by se.

Ale začněme hezky od začátku. Mnoho týmů se snažilo zaujmout nejen svým výstupem, ale také například oblečením, nebo už svým názvem. Některé z nich budily lehký úsměv, například Ředkvičky s. r. o, Technomyši nebo Banáni, jiné názvy budily trochu hrůzy, například tým 666. Jiná družstva zase byla skutečným jazykolamem pro organizátory. Na to byli odborníci Čupakabráci.

Většina týmů se snažila zbohatnout a vybrala si téma Co bych dělal s milionem dolarů? Již zmiňované Ředkvičky pojaly prezentanci jako přesvědčování andělem, aby teenagerka přispěla na dobrou věc, a přesvědčování ďáblem, aby milon užila jen pro sebe. Dívka se samozřejmě nakonec rozhodla správně a hlavně vyrovnaně. Stejně tak Over Power. Ti si zvolili motto: šetřit, nerozhazovat a myslet na své blízké. Čupakabráci, ti by zase investovali do ostrovu a úpravny aut - holt milionářští kluci se nezapřou. Nejvíc milionů asi měli Milionáři nebo spíš Milionářky ze Zruče. Ty by podpořily charitu, nakrmily Afriku a ještě si užily. Největším přínosem pro Českou republiku ale byl poslední prezentující tým Neznámí. Ti totiž navrhovali splacení alespoň části státního dluhu. Kdyby totiž chtěli zaplatit celý, museli by danou částku vyhrát více než 88 000krát! S tím by si zato možná poradil tým 666, který by zbohatl na vývoji počítačové hry a tudíž by se jeho kapitál stále navyšoval. Podobně by na to šli i Banáni. S tím rozdílem, že by bohatli na internetovém video kanálu. A mimochodem, chtěli jste vědět, jak byste se tvářili, kdybyste milion vyhráli? Na to by vám odpověděl tým MKB. A konečně téma uplatnění milionu dolarů zpracoval i tým ZoZols.

Téma tabule vs. technologie si vybraly týmy  Wi - Fi kočky, Technomyši a Kokosáci. Většinou se ale shodly na tom, že technologie je třeba kombinovat se staršími postupy a především že především technika nenahradí dobrý výklad pedagoga. Inu, všechny prezentace byly zajímavé a rozhodování samozřejmě těžké. Ale porotci to zvládli, a tak po dlouhém a uvážlivém rokování poroty a sečtení všech bodů zvítězil tým ZoZols.

Výsledky:

1. místo: ZoZols (Gymnázium Sušice) ve složení Petra Tomášková, Kristýna Prančlová, Jana Koppová.

2. místo: MKB (Gymnázium Tachov) ve složení Miroslav Kiprý, Kateřina Havránková, Barbora Fiklíková.

3. místo: Wi-Fi- kočky (Masarykova Základní škola Zruč - Senec) ve složení Petra Šafránková, Terezie Hodanová, Veronika Egerová.

Galerie
Galerie na Facebooku

 

 

 

1. místo Zozols (Gymnázium, Sušice) ve složení: Petra Tomášková, Kristýna Prančlová, Jana Koppová
2. místo MKB (Gymnázium, Tachov) ve složení: Miroslav Kiprý, Kateřina Havránková, Barbora Fiklíková
3. místo Banáni (Gymnázium, Tachov) ve složení: Matěj Sieber, Eliška Dokoupilová, Almamy Alfred Sylla