GreenByte a Salašníci míří do Brna z premiérového turnaje v Žilině

21.04.2017 | Kateřina Lesáková | Soutěžní kola

Pátek 21. 4.  byl na žilinské Obchodní akademii Velká Okružná pro mnoho týmu ze základních i středních škol z celého Žilinského kraje ve znamení emocí, nervozity, ale i radosti a skvělých prezentačních výkonů – to vše přineslo krajské kolo Prezentiády, které se konalo historicky poprvé v Žilinském kraji.

Krajské kolo zahájil prezentační blok pro střední školy. V něm se 10 týmů zabojovalo o první místo a postup na finále v Brně. Síly byly, jak už se ostatně dalo čekat, vemi, velmi vyrovnané. Avšak naprosto suverénním výstupem, kterým celé dnešní setkání bylo zahájeno, zaujaly Salašníci. Nebo respektive slečny z týmu Salašníci se svojí prezentací na téma Nejlepší vynález, vytvořenou v Prezi.

Druhá, o poznání kratší část, patřila čtyřem přihlášeným týmům v kategorii základních škol. Rozhodování o první místo bylo snad ze všech nejtěžší, nakonec se podařilo týmu Green Byte z Gymnázia Tvrdošín být těmi šťastnějšími, a s rozdílem jediného bodu mají dveře na finále otevřené.

Závěrem bych rád poděkoval panu Mgr. Tomáši Rybárikovi z Žilinského samosprávného kraje za účast v porotě a poskytnutí propagačních materiálů pro všechny soutěžící a také panu Ing. Rudolfu Zrebnému za účast v porotě a poskytnutí prostorů pro toto krajské kolo.

 

Pořadí ZŠ

1. Místo: Green Byte (Gymnázium Tvrdošín) ve složení: Karina Šprláková, Vanessa Vávrová, Mária Matušisková

2. Místo: DoBaNi (Gymnázium Tvrdošín) ve složení: Dominika Vajduľáková, Barbora Bôžeková, Nikol Žuffová

3. Místo: Dve (ZŠ s MŠ Krajné) ve složení: Beáta Boskovičová, Adriána Boskovičová

 

Pořadí SŠ

1. Místo: Salašníci (OA Velká Okružná) ve složení: Alexandra Dulinová, Daniela Fojcíková, Daniela Cabadajová

2. Místo: sLOVEnky (Gymnázium Tvrdošín) ve složení: Anna Saganová, Bianka Krížiková, Tamara Vidiečanová

3. Místo: BLACK & WHITE () ve složení: Filip Skaličan, Tamara Rrejdová

 

https://www.facebook.com/pg/prezentiada/photos/?tab=album&album_id=10154413647586053