Bratislavský vítěz chtěl být Inkognito, o tom ví své Len Mi a Vi

21.04.2017 | Lenka Nováková | Soutěžní kola

Ten, kdo v pátek ráno dorazil na Súkromné gymnázium Mercury, zažil dvojitou dávku prezentací. Odehrálo se zde krajské kolo pro základní i střední školy. Dechberoucích deset týmů přijelo předvést, co umí. Došlo i na lásku, sex a něžnosti, ovšem první místo jim dalo koš(ík)em.


Pět ze sedmi statečných týmů ze základních škol nám představilo nejdůležitější věc na světě. Namona, Bieli trpaslíci, Trio a DANCERS se shodli na tom, že se jedná o rodinu a své blízké, ať už jsou to domácí mazlíčci nebo kamarádi. Za to Divergent runners jim oponovaly se svou taškou plnou knih týkající se tematiky postapo. Pro ně je čtení jako dýchání, což jedna ze členek podpořila přiznáním své závislosti – čichání ke knihám. Nakonec přední příčky obsadily týmy, které si zvolily téma Jak neučit ve škole. Fit tvaroh v akci nám naservíroval tipy, co vše by se dalo v dnešním školství zlepšit. Obdobně byl na tom i tým Inkognito, který svou vizi podal atraktivněji, při jejichž vystoupení si zlá učitelka nebrala servítky a nejednou rozesmála publikum.

Po přestávce jsme se dostali místy až na tenký led. Láska, sex a něžnosti oslovily Nekoktajce, kteří pohřbili lásku. To v obecenstvu vyvolalo několik otázek, až se dostali Nekoktajci do úzkých, kdy čelili otázkám typu, zda sex bez lásky je v pořádku. Obdobně na tom bylo i KFC, které se nenechalo a proklatě dobře to zabalilo odpovědí: Každý má své potřeby a měli bychom je respektovat, do jisté míry. Nicméně Len Mi a Vi nám jako jediní představili nejpřínosnější vynález. Po vyřazení penicilinu, mikrovlnky a kondomu jsme se dozvěděli, že pro ně je jím košík. Jak by jinak tehdy Karkulka donesla tolik dobrot babičce? Jak by se jinak 525 milionů psů přepravovalo po světě v MHD bezpečně? Jak byste nakupovali v e-shopech? Tak běžné a přitom tak prosté. Není divu, že svým poutavým výkladem navzdory jednoduché věci si Len Mi a Vi odnesli první cenu.

Základní školy:
1. místo: Inkognito (Gymnázium M. H.) – Ivana Kyseľová, Lea Romana Bálintová
2. místo: Fit tvaroh v akcii (Spojená škola s organizačnými zložkami: ZŠ a gymnázium) – Natália Lohynová, Roman Hajdučík, Lea Csipáková
3. místo: TRIO (ZŠ Jána Zemana) – Stela Sarvašová, Lucia Kotrusová, Elizabeta Debnárová

Střední školy:
1. místo: Len Mi a Vi (Spojená škola-Gymnázium) – Michal Totka, Viktória Vavrušková, Lenka Skokánková
2. místo: KFC (Súkromné gymnázium Mercury) – Natália Pavlovská, Tereza Spáčilová, Michaela Gurská
3. místo: Nekoktajci (Gymnázium M. H.) – Pavel Šebo, Viktória Dovalová, Veronika Porubiaková

Fotogalerie na Facebooku