Sépie vybojovaly v Ostravě třetí vítězství

20.04.2017 | Lenka Nováková | Soutěžní kola

Soutěžící z celého Moravskoslezského kraje 20. 4. přišli poměřit své prezentační schopnosti na krajské kolo Prezentiády na SPŠ elektrotechnickou Ostrava. Pro spoustu soutěžících Moravskoslezského kraje znamenalo ráno 20. 4. těžké narušení stereotypní cesty do školy, které vyměnili za mnohdy náročnou a strastiplnou cestu do Ostravy, poznamenanou i překvapivou jarní sněhovou kalamitou. Všichni měli jediný cíl – zvítězit v krajském kole Prezentiády a vybojovat si tím cestu na grandfinále soutěže, které se koná už za týden v Brně.

Hned po začátku zápolení bylo jasné, že některé prezentace jsou graficky velmi zdařilé, jiné trochu méně. U těch však prezentující menší grafické nedostatky doplnili svými prezentačními schopnostmi. Za zmínku určitě stojí prezentace týmu Davidova gravitace, který se sice neumístil na předních místech, všechny však ohromil svojí prezentací s velmi propracovanými animacemi. Z grafické stránky  je nutno vyzvednout týmy Pyramid team (který skončil na 3. místě), Loading…, a Peeled Lemon. Tým Zvířátka pro změnu zaujal svými dokonalými, speciálně pro tuto událost vyrobenými tričky.

Všechny týmy byly na srovnatelně vysoké úrovni, vyhrát však mohl jen jeden. A týmem, kterému se poštěstilo již potřetí, byl tým Sépie. Každý rok volí jiný název, vždy podle nějakého mořského plodu, to hlavní však zůstává v sestavě – trojice slečen, které vládnou jak skvělé grafice v Prezi, tak v samotném prezentování své prezentace.

Závěrem musím poděkovat své spoluhodnotící, ředitelce Vyšší odborné školy J. Á. Komenského, paní  Ing. Viktorii Janečkové, Ph.D.

 

1. místo: Sépie (Wichterlovo gymnázium), ve složení: Mariana Ochodková, Kateřina Plevová, Martina Palkovská 
2. místo: (J)ELITA (OA a VOŠ sociální Mariánské hory, ve složení: Lukáš Marek, Barbora Žůrková
3. místo: Pyramid Team (ZŠ a gymnázium Vítkov), ve složení: Alexandr Pisani, Jan Kundrát 

https://www.facebook.com/pg/prezentiada/photos/?tab=album&album_id=10154410820971053