Trivia a Triangl z Kutné hory zvítězily ve Středočeském kraji

18.04.2017 | Milan Knapp | Soutěžní kola

Dne 18. dubna se na SOŠ Dopravní Masná v Praze týmy z celého středočeského kraje utkaly v soutěži Prezentiáda o nejlepší prezentaci a zároveň o jediné postupové místo do Grandfinále v Brně. 

Turnaj základních škol začal po úvodní prezentaci velmi příjemně, neboť tým Bagři si pro porotu připravil velmi dobrý pudink jako demonstraci pudinkového modelu atomu. V průběhu dopoledne se představilo 11 týmů ze základních škol a nižších stupňů víceletých gymnázií. Týmy si mohly vybrat z témat: „Nejdůležitější věc na světě“ a „Jak se (Ne)učit na škole“. Obě témata byla v soutěži zastoupena a mohli jsme se tak dozvědět o různých názorech. Třeba že nejdůležitější na světě jsou atomy, bez kterých bychom tu nebyli, že je to štěstí, které si nikdo nemůže koupit, dostali jsme zajímavou nabídku na kurz „jak být nejhorším vyučujícím“ a bylo zde k vidění mnoho dalších zajímavých nápadů. Na prvním místě se nakonec umístil tým TriVia, který jen těsně obhájil loňské vítězství před týmy Athenis a Srdcová trojka. Radost na prvních třech místech byla o to větší, že všechny týmy přijely z Gymnázia Jiřího Ortena v Kutné hoře, které tak krajské kolo ovládlo.

Po krátkých zmatcích spojených s příchodem týmů ze středních škol a odchodem základoškolských soutěžící byl zahájen i druhý turnaj mezi středoškoláky. V tomto případě se vybíralo z témat: „Láska, sex a něžnosti“ a „Nejpřínosnější vynález“. Téma o Lásce soutěžící velmi zaujalo, byla o něm většina prezentací a dokonce jsme se i dočkali prezentace, která obě témata spojovala a lásku považovala za ten nejpřínosnější vynález. Celé klání bylo velmi vyrovnané a nikdo si tak nemohl být jistý, zda právě jeho tým postoupí do finále. Po důkladné poradě poroty byly vyhlášeny výsledky. Z výhry a postupu do dalšího kola se radoval tým Triangl, který jako jediný měl dva členy skutečné a jednoho imaginárního, na druhém místě se umístily Holky z Bolky, které mají stále naději na postup do Brna díky Divoké kartě a třetí místo obsadil tým K na druhou z Gymnázia Jiřího z Poděbrad.

 

Základní školy:

1. místo: TriVia (Gymnázium Jiřího Ortena) – Irena Coufalová, Diana Vosecká, Adéla Doležalová

2. místo: Athenis (Gymnázium Jiřího Ortena)  - Ema Bulandrová, Jolana Hromčíková, Monika Vargová

3. místo: Srdcová trojka (Gymnázium Jiřího Ortena) – Nikola Kouřilová, Alena Votavová, Sára Šnajdrová

 

Střední školy:

1. místo: Triangl (Gymnázium Jiřího Ortena) – Nikol Hartová, Veronika Vindušková

2. místo: Holky z Bolky (Gymnázium Dr. Josefa Pekaře)  - Tereza Bečvaříková, Dominika Maroulová, Eliška Friebová

3. místo: K na druhou (Gymnázium Jiřího z Poděbrad) – Klára Havlínová, Karel Svoboda

 

Fotogalerie na Facebooku