V Pardubicích MyslIQ se svojí myslí dosáhl až na finále!

10.04.2017 | Jan Pokorný | Soutěžní kola

V pondělí 10. 4. se v samém srdci Pardubického kraje pořádal turnaj Prezentiády pro základní školy. O postup do Grandfinále Prezentiády zde bojovalo deset týmů. Kdo se bude muset do příštího roku zlepšit a koho porotci poslali do dalšího kola?

Slunečné ráno, Gymnázium Mozartova a Prezentiáda. Právě tyto tři věci čekaly na soutěžící v Pardubickém kraji v pondělí po ránu. Očekáváno bylo dvanáct týmů, avšak jeden tým se na poslední chvíli omluvil a druhý bohužel nedorazil. To, že bude slabší konkurence, byla však hned na začátku turnaje pro ostatní týmy velmi příznivá zpráva.

Jako první svou prezentaci předvedl tým Kleruloj. Ve své prezentaci představil mimo jiné vliv barvy učeben na výuku starších a mladších žáků. Jako další přišli JakobyJedničky. Ve své zábavné a barevné prezentaci popsali (ne)ideálního učitele a mimo jiné představili svou představu o bodování písemek místo známkování. Následujícímu týmu Oral Pregnancy se zalíbila možnost tělesných trestů a tuto možnost také ve své prezentaci představil. Aby to ale nebylo stále jen o škole, přišel tým RTB448 s tématem Nejdůležitější věci na světě. Stejné téma si vybral i tým Cheescake, Škubabu a Teens. I když tyto tři zmíněné týmy si vybraly stejné téma, prezentace týmu Teens se mírně lišila. Slečny z tohoto týmu se rozhodly prezentaci zaměřit mimo jiné na negativní účinky drog. 

Následně zbývaly už jen poslední tři týmy. Pořadové číslo osm padlo na tým MyslIQ. Lehce sestavou pozměněný tým, který minulý rok na Grandfinále obsadil zlatou příčku! Není tedy divu, že se od něj letos očekávalo ještě něco mnohem víc! Tento tým následně vystřídaly Řehole se svou prezentací o lásce a celý dnešní den zakončili Studenti 21. století. Jak již název napovídá, členové tohoto týmu se zabývali problematikou výuky ve škole. 

Následně už jen zbývalo porotě sečíst body, aby se ukázalo, jaký tým se podívá v letošním roce do Brna. A jak možná tušíte, bude to tým MyslIQ, který po loňském vítězství nasadil v letošním roce laťku ještě výše.

 

1. Místo: MyslIQ (ZŠ Litomyšl, U Školek 1117) - ve složení: Pavel Chadima, Michaela Janecká

2. Místo: JakobyJedničky (ZŠ Pardubice-Polabiny 1, Družstevní 305) - ve složení: David Šmíd, Vojtěch Boch, Andrea Matějková

3. Místo: RTB 448 (ZŠ Pardubice-Štefánikova, Štefánikova 448) - ve složení: Filip Cimburek, Pavlína Rozsypalová

 

Fotogalerie na Facebooku