Vítězství za jídlo a postel

07.04.2017 | Františka Orságová | Soutěžní kola

Zlínské gymnázium Lesní čtvrť zažilo díky turnaji v Prezentiádě jednu z nejvyrovnanějších bitev své historie. Pět týmů ze dvou základních škol ukázaly své nejlepší prezenční dovednosti, v kterých se bojovalo o jediné postupové místo. Základní škole Liptál, která si poslední dva roky odnesla kýžené první místo, letos přibyl neočekávaně silný soupeř – Základní škola Mánesova z Otrokovic. Po dlouhém váhání poroty však Liptálský tým Lištičky vítězství obhájil a již se těší na finále.

Prezentace, za které by se středoškoláci a ani mnozí vysokoškoláci nemuseli stydět dnes předvedlo všech 5 týmů ze základních škol. Na téma "Jak (ne)učit ve škole" většinou týmy představily své nápady, jak by měl vypadat dobrý učitel a jak by dobrý učitel rozhodně vypadat neměl. Zajímavá byla také typologie učitelů, kterou vypracoval tým Pikachu. Žáci se shodli na tom, že by učitel neměl trestat a být zlý, ba naopak by si měl respekt získat vlídným jednáním a ctí k žákům. Druhým tématem prezentací byla "Nejdůležitější věc na světě". Tým PlanetSavers předal myšlenku, že pro ně je to naše planeta, a proto bychom ji měli chránit. Tým Výherkyně zase zpracoval přehled, jak se mění priority v průběhu života, a slečny také prozradily, co je nejdůležitější věcí právě pro ně.

Jediný dvoučlenný tým Lištičky si za svou suverénní prezentaci, která by se dala shrnout jako "nejdůležitější pro nás je jídlo a postel", odnesl první a zároveň postupové místo. Za celou porotu jim přeji, aby své vítězství pořádně oslavily dobrým jídlem a spánkem.

 

1. místo: Lištičky (ZŠ Liptál): Anna Mrlinová, Eliška Pekařová

2. místo: Pikachu (ZŠ Liptál): Dorota Ostrušková, Daniel Nohavica, Prokop Antonín Tomšíček

3. místo: Výherkyně (ZŠ Mánesova): Eliška Večeřová, Dorota Doleželová, Natálie Zaoralová

3. místo: Sínizu (ZŠ Mánesova): Simča Rozehnalová, Zuzka Velká, Nicolle Brázdilová