Monte ovládlo Prahu

06.04.2017 | Milan Knapp | Soutěžní kola

Tým Monte samozřejmě neovládl celou Prahu, ale zato první letošní krajský turnaj základních škol Prezentiády. Pražské krajské kolo se tradičně odehrálo v prostorách Gymnázia Nad Štolou na Letné, kde se 3 týmy soutěžících utkali o jediné místo zajišťující přímý postup na Grandfinále v Brně.

Po úvodní prezentaci, při níž jsme představili partnery soutěže a vysvětlili týmům, jak bude turnaj probíhat, zahájil prezentační blok dvoučlenný holčičí Muffin Team ze základní školy profesora Švejcara v Praze 12. Od Muffin teamu jsme se dozvěděli, jaké věci jsou pro ně na světě nejdůležitější, což bylo jedno ze dvou letošních témat pro základní školy. Druhé téma se nám představilo společně s druhým prezentujícím týmem, kterým byl tým Monte ze základní školy Na Beránku. Tým Monte zaujal sovu prezentací na téma Jak (ne)učit ve škole, když zpracoval svou cestu školou od první třídy, až po současnou osmou. Na závěr prezentačního bloku nám tým, který se neshodl na jméně a podle toho se i pojmenoval, představil některé zajímavé techniky, jak se efektivně učit a jak si pomoci k dobrým známkám, i když se nám učit tolik nechce.

Po krátké pauze na občerstvení, během které se porota rozhodla, který tým ji nejvíce zaujal, dostali soutěžící od porotců zpětnou vazbu k jejich prezentacím, aby věděli, co jim jde a na čem naopak v budoucnu ještě pracovat, aby jejich prezentace byly ty nejlepší. Týmy se od porotců dozvěděli o správném postoji při prezentování, proč je důležité dělat prezentace jednoduché, ale i o tom kam se lidé koukají v závislosti na poloze jejich rukou. Když byly zodpovězeny všechny dotazy a vyhodnoceny všechny prezentace, bylo vyhlášeno pořadí a tím i vyřešena otázka, kdo bude mít možnost se utkat o vítězství v Brně. Vítězem se stal tým Monte, který předvedl pěknou týmovou spolupráci.

1. místo - Monte (ZŠ a MŠ Na Beránku v Praze 12) ve složení: Štěpánka Hammerová (kapitánka), Anna Dvořáková

2. místo - Na názvu jsme se neshodli (Gymnázium J. S. Machara) ve složení: Ondřej Gonzor (kapitán), Jiří Zagora

3. místo - Muffin Team (ZŠ profesora Švejcara v Praze 12) ve složení: Kateřina Zelenková (kapitánka), Bogdana Jeftenič 

Galerie na Facebooku