Rozhovor s koordinátorkou Prezentiády 2017

20.03.2017 | Petra Plachá | Interview

Beáta Davidová se před pár lety účastnila Prezentiády jako soutěžící a bojovala o místo na finále. A teď? Je členkou Student Cyber Games a hlavní koordinátorkou celé soutěže. Jak se jí to povedlo, co pro ni Prezentiáda znamená a jaké plány má do budoucna? 

Beo, jak ses vůbec k Prezentiádě dostala?

Dostala jsem se k tomu tak, že jsme ve škole dost prezentovali. Naše paní učitelka z informačních technologií byla velmi nadšená do prezentování. Předchozí rok měl náš školní tým na Prezentiádě úspěch a soutěž se nám moc líbila, tak se v naší třídě zeptala paní učitelka, zda někdo nechce jít.

Pak jsem asi týden přemlouvala dvě moje spolužačky, jestli teda do toho se mnou nepůjdou a nakonec jsme do toho šly. Ale bohužel jsme trošku podcenily přípravu a neuměly jsme s Prezi, takže jsme se umístily na krajském kole až druhé a o několik týdnů později mi jako kapitánce přišel email od SCG, jestli nemáme zájem stát se součástí téhle strašně cool organizace a mě to prostě zaujalo, tak jsem jela do Brna a od té doby jsem součástí SCG.

A jak se stane, že je z tebe koordinátorka?

Musíš si jít za svými sny. Nevím, když člověk má zájem a líbí se mu to, tak to může dotáhnout až na koordinátora soutěže.

Co se oproti loňskému ročníku na Prezentiádě změnilo?

Snažíme se zlepšovat pořád. Letos se nám podařilo uskutečnit spoustu workshopů, získat nové partnery a nové věcné ceny, mimo jiné oslovit Prezi a získat licence Prezi pro výherce. Kromě toho jsme rozšířili Prezentiádu na Slovensku.

Jaký je podle tebe hlavní přínos této soutěže?

To nejde říct tak jednoduše. Prezentiáda rozvíjí spostu dovedností. Předpokládá se, že už něco umíš, takže se soutěžící zdokonalují, dostanou i zpětnou vazbu od poroty, takže si vyzkouší zase něco nového - práce v týmu, kreativita , Prezi, prostě cokoliv.

Pomáhá ti nějak Prezentiáda v tvém vysokoškolském studiu?

Celkově mi pomohla určitě v životě, méně se bojím projevit svůj názor a prezentovat sama sebe, ale určitě i ve vysokoškolském životě, přece jen máme spoustu prezentací skoro do všech předmětů.

Ale občas to může být i nevýhoda, když pak vidíš ty hrozné prezentace a víš, že jsou hrozné. (smích)

A jaké máš plány po Prezentiádě? Čím bys chtěla v budoucnu být?

Přála bych si, aby bylo jednoduché na tuhle otázku odpovědět, ale není. Prezentiáda a celkově SCG mi dalo hodně zkušeností v různých oborech, takže je těžké říct, co konkrétně bych chtěla dělat. Umím teď spoustu věcí a dělat jednu věc nechci. Měla jsem tu možnost dělat v propagačním týmu, domlouvat partnery, koordinovat celou soutěž, takže myslím, že těch možností bude dost.

Máš na závěr nějakou radu pro letošní soutěžící?

Nebojte se být kreativní, vymyslete něco, co nikdo nevymyslel, nebojte se odvážných myšlenek, odvážných témat a nebojte se ani Prezi!