Zadání finálových témat

15.04.2016 | Michal Červený | Organizace

Krajská kola jsou již za námi a konečně známe všechny finalisty včetně týmů, které postupují díky divoké kartě. Nyní tedy přichází chvíle, kdy je nutné vyhlásit zadání soutěžních témat a úkolů pro finálové kolo.

Témata pro kategorii „A“, tedy pro základní školy:

„Krok do neznáma“ 

„Život bez práce“

Prezentace ve formátu „ppt“, „pptx“ nebo „odt“ přineste na flashdisku, který odevzdáte organizátorům při prezenci ve čtvrtek ráno. Pokud zvolíte prezentaci v Prezi, přineste na flashdisku odkaz na její online verzi. 

Důrazně doporučujeme přinést své prezentace na více datových uložištích pro případ technického selhání. 

                                                           

Soutěžního úkol pro kategorii „B“, tedy pro střední školy:

Vytvořte video v délce 20 – 30 sekund na téma

„Součást stáda“

ve kterém vystoupí všichni členové vašeho týmu. Povoleným formátem je „avi“, své video můžete přinést i v jiných formátech, ale „avi“ musí být jedním z nich. Hodnocení soutěžního videa bude 10% z celkového hodnocení vašich prezentací. Hodnocena bude především originalita a zpracování tématu. Kvalita záznamu se do hodnocení nepromítne, znevýhodňovalo by to týmy, které nemají přístup ke kvalitnímu vybavení.

Soutěžní videa odevzdáte organizátorům na flashdisku při prezenci ve čtvrtek ráno. Důrazně doporučujeme přinést svá videa na více datových uložištích pro případ technického selhání.

První den finále obdržíte zadání finálových témat prezentace, které můžete opět připravit v PowerPointu nebo Prezi, to již nebude nutné stahovat, protože na finále je zajištěno kvalitní připojení k internetu a postačí tedy jeho online verze. Prezentace si organizátoři vysbírají v podvečer při ukončení prvního finálového dne.

Pokud máte svůj notebook, přivezte si ho s sebou na finále, abyste na něm mohli připravovat svou prezentaci. Počet erárních počítačů k zapůjčení je omezený.

 

Pravidla prezentování

Pravidla soutěže jsou stejná, jako pravidla pro prezentování v krajském kole. Protože však na přípravu je mnohem méně času, jedinou změnou pravidel bude délka vaší prezentace, která musí být v limitu 5 – 6,5 minuty.

Doporučujeme si před finálem přečíst pravidla soutěže.

 

Pokud jste tak doposud neučinili, vyplňte dotazníky ohledně ubytování a stravování pro základní školy a pro střední školy.