Zlatý hattrick v Jindřichově Hradci

15.04.2014 | Klára Kunclová | Soutěžní kola

Nejlepší mladí prezentátoři jižních Čech se sešli v úterý 15. dubna na Gymnáziu Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci. Dovednosti by jim mohly závidět i ty největší lobbistické špičky.

Na devátou hodinu se do Jindřichova Hradce stahovaly vlaky, auta a autobusy z celých jižních Čech, ze kterých vystupovaly čtyřčlenné týmy lehce nervózních prezentiádníků. Čtyřčlenné proto, že každý tým doprovázel ještě pedagog, který týmu fandil a v některých případech pomáhal tvořit soutěžní prezentaci.

Porotci si vyslechli výstupy s tématy: Co bych dělal s milionem dolarů? Tabule vs. technologie a Školné na vysokých školách.

Čekání na zahájení rozsekli AdMiNi, kteří si zvolili téma tabule vs. technologie. Celá jejich prezentace zároveň tabuli připomínala. Přesto se nakonec rozhodli dát přednost moderním technologiím. Jako druzí nastoupil tým S.T.O.R.M., a byla to opravdová bouře. V návaznosti na svoje jméno využívali nebeská tělesa a prezentaci pojali jako vesmírnou misi. Tým Čefeti si zahrál nejen na rodinnou firmu, která kupuje statek za milion, ale také na violoncello. Hned po nich nastoupili další hudebníci, tentokrát v podání nejmladších účastnic jihočekého klání, tří krásných slečen ze ZŠ Londýnské. Holky se svěřily, že písničku, kterou během prezentace hrály, nejdříve složily, a až když se dozvěděly o tématu letošní Prezentiády, rozhodly se s ní i přihlásit. 

Vody rozvířili pátí v pořadí, (J)Elita. Jejich výstup byl jednou velkou a nutno říct, že úspěšnou parodií. Holky z Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích přistupovaly k prezentaci sice vážněji, zato se ale hrdě přihlásily k tomu, že školné na vysokých školách by jim vůbec nevadilo.

Po přestávce všechy přítomné usadil zpátky do židlí A team z Českých Budějovic. Co se týká názvů týmů, nejvíce určitě bodoval Tým bez názvu, který tím, že je bez názvu, už není bez názvu, ale s názvem. Toto jméno se sice jen taktak vešlo na úvodní slide, ale stálo to za to. Hunny B team se jako jediný zaměřil na výzkum a osvětlil přítomným, co by s milionem dolarů dělalo 80 studentů a 20 učitelů ze Strakonického gymnázia.

To nejlepší nakonec se na proměnilo v realitu v podobě týmu BMZ, který svou živou moderovanou debatou na téma tabule vs. technologie vtáhl do děje všechny včetně poroty. Jejich originalita se jim skutečně vyplatila.

 

Výsledky celého turnaje:

 1. místo: BMZ (Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec) ve složení: Vít Zeman, Vít Marušák, Petra Bendová.

2. místo: ČAG Norris team (Gymnázium Jírovcova, České Budějovice) ve složení: Tereza Hronková, Aneta Švarcová, Veronika Pochopová.

3. místo: HUNNY B (Gymnázium Strakonice) ve složení: Nikola Hanušová, František Křivanec, Radomil Samek.

 

Galerie.
Galerie na facebooku.  

 

1. místo BMZ (Gymnázium Vítězslava Nováka, Jindřichův Hradec) ve složení: Petra Bendová, Vít Zeman, Vít Marušák
2. místo ČAG NORRIS TEAM (Česko-anglické gymnázium s.r.o., České Budějovice) ve složení: Tereza Hronková, Aneta Švarcová, Veronika Pochopová
3. místo Hunny B (Gymnázium, Strakonice) ve složení: Nikola Hanušová, František Křivanec, Radomil Samek